Vi snakker om det ingen tørr å snakke om, og nå har vi fått oss INSTAGRAM!

Hei hei!

 

Jeg tenkte bare å stikke innom å forteller dere at vi i “Tarmbanden” (på snapchat, mcprinsessene) har fått oss Instagram. Følg oss der så får dere vite hva slags Tema vi har for uken og litt om hvem vi er. Jeg håper dere også kommer med spørsmål og eventuelt noen ting dere vil vi skal snakke om og dele. Og hvis noen vil gjestesnappe, så er det bare å si ifra, så sier vi ifra til dere når vi har mulighet for en gjest.

Grunnen til at vi har laget en snapchat konto med et tabu tema som mage/tarm er for å få det frem og at det ikke skal være tabu og snakke om. Og fordi det er mange der ute som akkurat har fått en diagnose, men føler de er alene.. For eksempel. Eller noen som bare er interessert i hva vi gjør når vi er usynlig syke. Eller er pårørende til noen… Og dette er jo ikke noe man skal snakke om offentlig. Hvor ofte sitter dere i et middagsseleskap med familien og snakker om at dere “driter blod”(som vi kaller det på pent norsk) ? Man vil jo egentlig ikke snakke med legen om det en gang, fordi avføring er så flaut… TEIT !!

Hos oss i familien så har vi blitt ganske åpene og nysgjerrige mtp alt som skjer og som ikke skal skje i magen, etter at jeg ble sy. Vi hadde jo ikke hørt om Morbus  Crohns før jeg fikk det. Så jeg kunne ønske jeg viste hvor mange som hadde det og erfaringer rundt det når jeg fikk diagnosen. Ingen vil føle seg alene med en sånn sykdom.

Vi snakker ikke BARE om Crohns og Ulcerøs Kolitt, men vi 7 jentene har alle en av delene, så vi prøver å snakke mest om det, men selvfølgelig blir det snakk om andre ting også, for vi er jo normale folk, bare med et usynlig handicap..

Men for å komme tilbake til saken! Hvis dere vil følge oss på snapchat så må du skrive inn mcprinsessene, da kommer vi opp som Tarmbanden.

Hvis du vil følge oss på Instagram, så skriv inn Tarmbanden.

Det kommer til å bli gitt noe tilbake til følgerene våres når vi har 500 følgere. Så DEL instagrammen med venner, bekjente, kolegaer, naboer, politiet hvis du blir stoppet i kontroll, legevakten hvis du kommer dit, hun fine damen i kassen på nærbutikken, foreldre på skolen osv.. osv.. Det lønner seg for dere og dem!

Til slutt vil jeg bare få ønske dere en fin uke.

På onsdag skal dere få være med meg (mcprinsessene Tarmbanden) på snapchat og jeg skal på sykehuset for å få min tredje runde med Remsima. Men før det kommer to dager med 2 flotte jenter, så følg med.

 

 

 

M. Victoria S. 

     

 

 

#blogg #instagram #vår #søndag #helg 

Gjør noe for deg selv!

Hei!

Jeg vet at selv om man er syk eller frisk så må man ta seg litt tid til seg selv. Spesielt hvis man har en dårlig dag. Da er det ekstra godt å kunne gjøre noe for seg selv. Noen har en hobby som får dem til å senke skuldrene og slappe av, samtidig som noen har en hobby eller aktivitet for å få dem til å få ut aggresjon så de kan senke skuldrene. Jeg tenkte jeg skulle dele med dere hva jeg gjør for meg selv.

Personlig så er dette som sagt noe jeg gjør for meg selv, mest for å føle meg bedre. Og jeg sier ikke at dere skal gjøre dette for å føle dere bedre, men dette funker for meg. Forresten delte litt av dette forrige gang jeg hadde snappen mcprinsessene, setter fortsatt pris på følgere og venner der<3 Og da ja jeg ut dette blant annet:

(Så da får dere også samme tipset fra meg til dere)

Utseende for meg har alltid vært viktig, (spesielt etter å ha blitt mobbet i flere år for det.. Da virker det som om utseende er alt, men den tiden skal jeg ikke snakke så mye om nå) men, når dagen går til å ligger i sengen, lager seg litt mat, går på do og kanskje dusje da er det greit for min del og gjøre noe for meg selv. Vet jeg har skrevet dette om og om igjen, men nå kommer det:

Sette på vipper:

 Dette gjør jeg hver 3. -4. uke(kommer an på formen og når det er ledige timer.) Men jeg gjør det jevnlig, så jeg slipper å sminke meg. Det er ofte jeg føler meg litt “freshere” om jeg har vipper. Jeg syntes hvertfall selv at jeg ser litt blekere ut når jeg “ikke har vipper” (Jeg har vipper, og de er faktisk ganske lange og tykke, men de er blonde så må farge de 1 gang i uken, så da fant jeg ut at jeg setter på vipper istedet. Logisk? Kanskje ikke..)

Farge brynene:

Dette blir jo som med vipper at jeg føler jeg ser “friskere ut” når jeg har et uttrykk i ansiktet. Kan fort bli blekt og uttrykktsløst “uten bryn”. (Joa, jeg har bryn, men da de ble overplukket som 14 åring og blonde, så farger jeg og former de 2-3 ganger i mnd.) 

Setter på negler/fikser neglene mine:

Helt fra jeg var liten har jeg elsket og lakkere negler. Det er til og med et utrykk i familien min hver gang vi kommer for sent.. “Skulle bare lakkere neglene først” og det kom når jeg var rundt 10 år gammel fordi da skulle vi bort, husker ikke hvor eller hva, men jeg satt å lakkerte neglene når vi skulle reise, så når vi kom frem satt jeg i bilen og blåste på neglene mine for å få de til å tørke… Tante og mamma lar meg spesielt aldri glemme det.

Blogger:

Selv om det for noen kan virke helt meningsløst, så hjelper det meg å få ut ting jeg tenker på. Litt rart sikkert, men hvis jeg deler tankene mine her, så er det som en dagbok når man var mindre, bortsett fra her kan man dele det med andre og få innspill og noen ganger noen som kjenner seg igjen i ting man skriver.

Skrive eller tegne:

Jeg har hele tiden elsket å tegne, og jeg tegner alt mulig. Alt i fra pakkelister til biler og hus jeg kunne tenke meg. Noen dager føler jeg at jeg behersker tegning og andre dager klarer jeg ikke tegne et smilefjes en gang, såee ja.. (kommer veldig an på hvordan leddene og musklene oppfører seg og det er det sikkert mange som kjenner seg igjen i)

Ta solarium:

Selv om det kanskje bare blir 10 eller 15 minutter, så hjelper det litt med å senke skuldrene og ligge å ikke tenke. Det er så godt.

Yoga eller pusteøvelser:

Det er ikke så ofte jeg tar meg tid til det, men fy søren så godt det er å få tøyd ut litt innimellom. Eller bare ligge i sengen eller på gulvet og i fullstendig stillhet og ligge å fokusere på hvordan man puster, små lyder, bare det å prøve å ikke tenke på hverdag og stress. Det gjør vi jo hele tiden ellers. Ihvertfall jeg.

Massasje:

Enten i studio eller å få samboeren til å massere hodebunnen, skuldre, nakke eller rygg, da slapper jeg av. Men ikke når det ikke passer seg eller at hele kroppen verker hvis dere skjønner. Da er det ikke så behagelig.

Lager noe god mat eller kake (eller godteri):

Jeg elsker å bake og lage mat, så hvis jeg vil gjøre noe for å kose meg, så ja, da baker jeg. Selvfølgelig ikke hver gang jeg vil kose meg men 1-2 ganger i mnd. Mat lager jo Morten og jeg hver dag, men kosemat er flere ganger i uken.  

Sminke meg:

Jeg er ikke flink med sminke, og elsker å teste ut “nye ting”. Teste ut måter og ny sminke. Og det har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Har rundt 200 bilder av sminkestiler jeg vil teste ut..  

Shoppe:

Ser det nå at det virker som jeg har en dyr livsstil. Dette har jeg egentlig ikke, jeg sparer penger til å sjemme meg bort HAHA! Neida, men jeg har det i budsjettet mitt over faste utgifter om hvor mye jeg kan bruke på meg selv. Og noen ganger trenger man en ny genser eller sko. Eller noe pynt, jeg ELSKER å shoppe… Om det er et par ting eller litt for mye… Derfor selger jeg ofte unna litt klær og ting i ny og ne. (billig…) Det minte meg på at jeg har nettopp laget meg en tise konto. Følg meg gjerne der. (@maritvictoria) Og kom gjerne med forslag til profiler jeg burde følge der.

Høre på musikk:

Sett på noe musikk du liker eller som minner om noe godt. Eller noe du kan danse til. Det gjør jeg når jeg har mulighet og det er utrolig fin måte å gjøre noe for seg selv.

Frisk luft:

Jeg elsker å gå turer i skogen med pappa og Loke og gleder meg til våren da vi kan begynne igjen. Det gjør så man får ro i sjela og får litt trening ut av det i tillegg. Det er jo bare positivt. Nå som det er vinter så er det også godt med frisk luft, men ikke -25.. Det orker jeg ikke. Derfor jeg gleder meg til varmere tider. 

Se film/serie:

Når vi bodde hos pappa så fulgte vi med på flere serier og ventet på at neste sesong og episode skulle komme ut. Venter fortsatt. Haha! Men ja, det er godt å senke skuldrene med en film eller serie.

 

Men jeg kunne skrevet ned 100 ting til, men jeg orker ikke å sitte lenger oppe, så da avslutter jeg her også kan vi heller blogges en annen dag. Men det jeg skal frem til er: Dette gjør jeg for meg selv! Hva gjør du for deg selv?

 

 

 Ha en fin uke videre!

 

 

(Beklager hvis det er mye feil i teksten.. Jeg orker ikke å rettskrive den nå..)

 

 

M. Victoria S.   

 

 

 

#helse #blogg #hverdag #mat #blogger #vinter

 

 

 

Komentarfeltet er igjen åpnet

Hei igjen, skulle bare stikke innom for å si at jeg har åpnet komentarfeltet igjen. Jeg stengte det av personlige grunner, men det er nå åpent, så hvis du har noen spørsmål eller kommentarer så kom med dem, så godkjenner jeg de som passer inn, de andre ignorerer jeg!

Ha fortsatt en fin dag!

 

M. Victoria S.

Fest, vipper, sol og spekemat!

I helgen var vi på årsfest for AmCar klubben. Som jeg skrev på fredag så gledet jeg meg litt siden det alltid pleier å bli en bra fest. Men når alkoholinntaket begynner så dabber festen veldig av.. Alt skjer så fort… Mat, kaffe, loddtrekkning. Bam, bam, bam… Så når klokken nærmet seg 22, ville jeg egentlig bare hjem.. Det var koselig, men vi satt bare å snakket om hvor tidlig vi sto opp, at vi var slitene og frister mer å sove nå. Haha! SÅÅÅ da fant vi ut at neste år blir det på en lørdag! (Så får vi se om vi husker det neste år) Men alt i alt, det var kjempe god mat også fikke jeg flettet mamma, så da er jeg fornøyd. Hah!

 

 

Men nå skal jeg fikse meg litt, bort til brandbu, ta sol og sette på vipper hos flinkeste Sanju hos Andrines Velvære. Det er så godt å føle seg “vakker” selv om man ikke er det, neida, men det gjør ting mye lettere for meg når jeg slipper å sminke meg. Og jeg føler meg litt bedre.

 

Så da blogges vi senere!

 

 

Ha en fin dag videre alle sammen!

 

 

 

M. Victoria S.

 

 

 

#blogg #hverdag #bilder #mamma #blogger #helg #onsdag

 

5 ting jeg skal i mars

Hei igjen!

Som forrige mnd, så skal jeg dele med dere 5 ting jeg skal eller vil i løpet av mars. Jeg skriver listen litt ettersom jeg har tid i dag, så hvis det blir noen skrivefeil eller rot, så beklager jeg for det på forhånd… Og jeg må si det at jeg skal jo gjøre andre vanlige ting i tillegg, men ja..

 

Den ene tingen jeg vet jeg skal i mars er at i kveld faktisk,  så er det årsmøte og årsfest i AmCar klubben. Dette blir alltid gøy og hvis det blir som i fjor, som jeg håper, så blir det en bra fest meg god mat først. Fant igjen på snapchat minner bilder fra i fjor og må si jeg savner den hårfargen og lengden på håret litt. Det visket som alt var så lett med det håret. Haha! Men ja, her er en snap fra i fjor med Morten:

Andre tingen jeg skal i løpet av mars er bursdagsfesten til en god kompis, det er neste helg og som årsfesten, blir den like bra som i fjord, blir den og bra!!

 

Den tredje tingen jeg skal eller som jeg håper at vi skal er å enten få dratt på bowling eller kino med et vennepar av oss. Håper på at det kan skje allerede i helgen, men vi får se.

Det fjerde på lista er at jeg håper det blir litt mildere, så vi får tatt en tur på hytta, da det var for kaldt å reise dit i februar. For de som lurer så er dette ei hytte utenfor alt og uten strøm, så derfor det ikke kan være for kaldt. En vanlig kald vinter, så tar hytta ca 24 timer på å bli normal varm, derfor er det ikke så enkelt å være der med -25°.

Men det er uansett drømmestedet mitt.

Den siste tingen jeg har på “listen” over ting jeg skal i mars er en liten ting som jeg har egentlig lovet legene mine i lang tid, men aldri fullt gjort.. (Ops!) Og det er å høre på kroppen min, klarer den ikke i dag, så ikke gjør det.. Jeg skal prøve og ihvertfall bli litt bedre på det, men lover ingen ting.

 

OG som en slags ekstra ting å gjøre, så skal jeg gjøre ting jeg har lyst til, når jeg har lyst til det, istedet for å utsette det til noen kanskje vil bli med, for eksempel.. Vanskelig å forklare, men jeg skal prøve..

 

Nå skal jeg gjøre noe litt fornuftig også blogges vi plutselig!

 

 

M. Victoria S. 

 

 

 

#helg #fredag #blogg #foto #bloggnorge #fotografi #hobbyfotograf

 

10 Fakta om meg

Hei alle samen!

I går (og fast alle onsdager) så har jeg snapchatten Mcprinsessene. Og der er det “bli kjent uke” denne uken, så vi skulle alle skrive ned 10 ting om oss selv. Det virker som en ganske stor utfordring, men når jeg først kom i gang, så gikk det egentlig ganske lett. Jeg tenkte jeg skulle dele disse 10 faktaene om meg med dere nå. Så hvis du er litt nysgjerrig så fortsett å lese.

 

Fakta nr.1:

Jeg fryser veldig lett. Elsker å ha et pledd i nærheten, selv om det er midt på sommeren. Jeg hater å fryse, men det er mest fordi leddene mine stivner og hele kroppen min blir fort sliten og anspent. Så jeg gleder meg SYKT til varmere tider.

 

Fakta nr. 2:

Jeg elsker familien min og det å være med de. Jeg velger dem fremfor alt. Og jeg føler jeg skylder dem alt, spesielt etter en så god, trygg og fin barndom som jeg har hatt. Hos familien min er alle velkommen, så lenge de holder ut med sær humor og litt kosing og klemming.

 

Fakta nr. 3:

Jeg kan fort bli glad i folk, selv om jeg ikke har møtt dem. Og det er jo både positivt og negativt. Siden jeg også hater å bli “dumpet” eller utestengt.. Heldigvis har jeg lært meg at venner kommer og går, men familie blir. 

 

Fakta nr. 4:

Jeg elsker å bake og lage mat, og har gjort det så lenge jeg kan huske. Men jeg kunne aldri ha jobbet med det. Det er og forblir en hobby.

 

Fakta nr. 5:

Jeg skulle egentlig bli frisør og drømt om det hele livet! Men når jeg ikke fullførte skole på grunn av at jeg ble syk så ville jeg heller bli noe annet.. Men jeg elsker å drive med hår, extencions, farging, bleking, foliestriper, klipping, styling osv. så jeg har valgt å ha det som en liten hobby istedet. Det eneste negative med denne hobbyen er at håret mitt har fått gjennomgå med årene, men det vokser jo ut igjen. Haha! Eneste gangen jeg har angret skikkelig på å farge og bleke håret mitt annen hver gang var en gang på videregående da håret mitt var som tyggis når det ble vått og tok 3 DØGN å tørke det… Da måtte jeg klippe det… Men det er eneste gangen som jeg virkelig har angret. Har faktisk bilder fra den tiden..

Før klipp:

 

Etter klipp…:

 

Fakta nr. 6:

Okeii, dette er en teit fakta, men jeg hater sløsing og søling (når noen gjør det med vilje da selvfølgelig). Det er lov å søle liksom, men ja.. Dere skjønner hva jeg mener. For eksempel på sminkevideoer når de tar på masse foundation på børsten og det renner av og drypper, åjj sann, også gjør de det en gang til når de tar det på den andre siden… Skjønner ikke hvorfor de MÅÅÅ gjøre det.. Hahaha! Eller programmer om oppussing der de kaster og ødelegger hele ting.. De han selge det eller gi det bort… Ser ikke logikken.

Sorry, not Sorry..

 

 Fakta nr. 7:

Jeg sliter veldig med å bestemme meg.. Sykt ubesluttsom, selv om det ikke er et vansklig valg en gang.. For eksempel, hvis jeg har vært hos pappa og har med noen, så må de velge hvem veg jeg skal kjøre hjem. (Det er 2 veger å velge i og 1 minutt som skiller de, hvis noen lurte) Skjønner ikke hvorfor jeg er sånn, men jeg tror det er fordi jeg aldri har vært den som bestemme, jeg vet ikke..

 

Fakta nr. 8:

Jeg ser i gjennomsnitt 2 filmer hver dag. Så ja noen dager fler, noen dager ingen, jeg kan også sette på en film, for så å finne på at nå skal jeg gå å dusje eller støvsuge også står filmen å går.. (Så ja, det er litt sløsing som jeg skrev om over her. Haha!)

 

Fakta nr. 9:

Jeg elsker å tegne og skrive. Når jeg tegner så tegner jeg ting jeg vil gjøre eller ønsker meg eller hvordan jeg vil leve. Noen kaller det et A4-liv, jeg kaller det drømmen min.. Når jeg skriver så skriver jeg mest lister. Jeg har så mange liste… Minst en hver dag om hva jeg skal gjøre og hva jeg har gjort. Jeg er ikke gal (tror jeg) men det er fordi jeg må vite når jeg har gjort noe mtp leger som skal vite når jeg var til behandling selv, eller når jeg gjorde noe sosialt sist for eksempel.. MAnge sånne ting. Så listene mine er for at da kan jeg gå tilbake og sjekke når jeg gjorde forskjellige ting. Mitt hjelpe middel..

 

Fakta nr. 10:

Hvis jeg kunne velge å kunne vært hvor som helst med hvem som helst, ville jeg valgt hytta med mine nærmeste. Mest fordi der føler jeg meg trygg, det er godt at du kan legge vekk mobiler, pc, tv, all elektronikk, alle tanker og bekymringer blir lagt bort. Det er kun naturen, peiskos, frisk luft og masse stillhet.. Det er så godt.. Alle burde hatt et slikt sted.

 

 

Dette er de 10 faktaene jeg kom på i går da jeg hadde snapchatten. Noen dere kjenner dere igjen i? Nå skal jeg gå å dusje og fikse meg til i kveld. Da er det årsfest i AmCar klubben, og det pleier å bli ganske gøy. Hvis dere vil følge meg i kveld er jeg på snapchatten min: Maritvictoria. Der kan dere også skrive til meg hvis dere vil.

 

Håper dere får en fin dag videre og god helg! Så blogges vi plutselig:)

 

 

 

M. Victoria S. 

 

 

#blogg #hverdag #helg #hobbyfotograf #fotografi #bloggnorge