Fylla eller råne? Vælkømmin åt Hadeland!

Hver helg får man spørsmålet om man skal “drekka eller råne?”. Er det noe som hører til med å bo på landet? Jeg hører sjeldent noen fra Oslo som sier de skal ut å råne, er det bare noe vi gjør på bygda? Hva kaller de det når de stopper å snakker med folk i forskjellige biler? Er det råning? Jeg sitter her i dag og tenker på råning som noe sosialt. Istedet for å sitte på krakker eller cafeèr eller skateramper, så sitter vi i hver vår bil på rekke å rad og snakker sammen.. Vi blir kalt rånere, men hvor går den linja? Når blir man en råner, og hva er egentlig en råner? Et sosialt vesen? Hva er så negativt med det?

 

Å være sosial med venner å snakke med de fra bil til bil. Hvis det er råning så er jeg en råner for jeg syntes det er kjempe koselig å sitte i min egen bil, med den varmen jeg vil, kosesokker, pledd, spise og drikke det jeg vil, høre musikken jeg vil, ha med meg hvem jeg vil, og hvis man blir dårlig, eller lei så drar man hjem.. Det får jo ikke bitt enklere og bedre enn det? Eller? Jo å sitte hjemme er jo det letteste. Men hva er vel sosialt med det?

Hva er egentlig bedre? Å sitte i biler på rekke å rad og snakke med hvem du vil..  Eller sitte på en fest, drikke, kanskje med folk du ikke liker, kanskje du må stå å vente lenge på taxi eller skyss hjem, kanskje du blir dårlig og må vente lenge på å komme hjem.. Jeg ser ikke noe positivt i det. Da er det bedre å så kalt råne seg en tur. Eller bli hjemme. Samme er det vel så lenge man liker det man gjør, sosial eller ei. Ute eller hjemme. 

 

Man blir også et godt bilmiljø og drar på biltreff og lignende sammen, der er det lov å være seg selv innerst til ytterst, topp til tå, ingen dømmer deg, ingen dømmer bilen din, der er alle forskjellige og tror det er best sånn. Haha!

 

Tenkte bare skrive dette innlegget da råning sees på som noe dumt, fælt, harry og kansje til og med skummelt for de eldre eller uvitende. Dette er ikke det “rånerne på Hadeland” mener ihvertfall. Enda et bevis på at alt for mange dømmer ting de ikke vet noe om eller aldri har prøvd. For mange av oss er biler en livsstil, ikke en hobby.. Hvilken livsstil har du? Dømmer noen deg for å ha din livsstil? Ikke? Hvorfor skal folk dømme oss da? 

 

 

 

M. Victoria S

 

 

 

 

#blogg #helg #lørdag #sommer #hverdag #foto 

Konfirmasjonen min var min verste dag..

I morgen er den store dagen. Konfirmasjon. (Den skal være borgerlig derfor på en Lørdag.) Jeg husker dagen jeg ble konfirmert som om den skulle vært i går. Den dagen jeg ble nektet falske negler, hair extencions, vipper, sminke, spray tan, rette ut håret og alt som jeg var vandt med å bruke daglig, familien min ville jeg skulle være så naturlig som mulig, det ville ikke jeg.. Jeg ville være den jenta jeg prøvde å være til vanlig… Hun JEG ville se i speiletbildet mitt eller foran kameraet hele dagen. Istedet er det ei jente ingen hadde sett før med fregner, korte vipper med “ett strøk” maskara, ingen øyebryn(hadde ikke farget de så ingen så dem), håret mitt syntes jeg så bustete ut uansett hvor mange ganger jeg gredde det.. det eneste jeg gledet meg til den dagen var å komme meg hjem og ta av bunaden, sette opp håret i en messy-bun, sminke meg og legge meg i senga.. Alene.. Der det ikke er masse kameraer og speilbilder av meg.. Den nakne kjedelige meg… I juni er dette 8 år siden og jeg angrer hver dag etter jeg ble eldre.. Hvorfor satte jeg ikke så stor pris på dagen som jeg burde? Hvorfor brydde jeg meg så mye om utseende mitt? Alt de andre gjestene tenkte på var maten, talene, samværet, familie som man stort sett ser når det er begravelser, de tenkte på de viktige tingene ved konfirmasjonen min.. Og der satt jeg å tenkte på juksenegler og selvbruning? Det var verdens verste dag..

På morgenen før konfirmasjonen ville jeg heller slippe å bli konfirmert enn å gå uten “masken min” eller “skallet mitt”. Mamma sa jeg kunne ta på “ett strøk” med maskara.. Da var dagen reddet.. med “ett strøk” maskara. Jeg tok på “et strøk” på hver eneste øyevippe og tok litt solpudder i kinnene. Jeg tror mamma så det før vi skulle reise men hun sa ingen ting. Heldigvis, det syntes jo ikke så godt, men hun så på meg at jeg “trengte det”, det var mitt skall..

 Etter en hel dag med kameraer og selvbilder i speil, vinduer og solbriller ville jeg ikke snakke mer om den dagen. Gavene hadde jeg takket for og satt pris på selvfølgelig, men alt jeg ønsket meg til konfirmasjonen min var selvtillit og et helt annet utseende.. Ingen 15 åring skal tenke på det på konfirmasjonsdagen sin.. Den dagen skal være som bursdag, julaften, bryllupet ditt og dåpen din samtidig, det skal være en dag fylt med glede og latter, familie og venner, god mat og fine og flaue taler.. Ikke din lille boble av angst for bilder.. Så alle der ute som skal konfirmeres, nyt dagen selv om dere har en dårlig hårdag eller om dere ikke får gjøre noe med utseende deres den dagen. Vet det er lett for meg å si nesten 10 år etter min egen konfirmasjon, men jeg mener det fra bunnen av hjertet mitt! Kos dere og nyt dagen, det er det dere sitter igjen med etter dagen, bildene er der, men de kan forsvinne.. Det gjør ikke de gode minnene dine. Gratulerer med konfirmasjonsdagen alle kommende konfirmanter:)

 


(Vet det ikke passer seg med pilotbriller til bunad men rakk ikke ta de av før bildet ble tatt..)

 

 

 

M. Victoria S.

 

 

 

 

#blogg #konfirmasjon #mai #livet #helse #sommer #fredag #lørdag

Trondheim “Weekend” midt i uka

Søndag 21. gikk hele dagen med til å pakke kofferter og planlegge Trondheimsturen. Alt fra hvor vi skulle spise til hva vi skulle se og gjøre i Trondheim.

Fikset også neglene før vi skulle på tur, de ble jeg kjempefornøyd med. Ikke for korte, ikke for lange, men veldig nøytrale. (Matt rosa ballerina, syntes kanskje ikke så godt på bildet.)

Mandag 22. sto Morten og jeg opp 07.30. Pakket ferdig trillekoffertene våre, spiste litt frokost og dro. Vi stoppet på Dombås og Dovrefjell, både fordi vi ikke er der så ofte og fordi vi hadde kjørt noen timer. De som følger meg på snapchat (Maritvictoria) så hele turen vår der, siden jeg la ut der ganske ofte på turen oppover. Etter tilsammen 7 timer med bil og korte stopp var vi fremme i Trondheim. Vi sjekket oss inn på Comfort Hotel Trondheim rundt 15:30. Fikk rommet og la oss i senga ca 30 min bare fordi vi kunne og fordi vi ville. Vi skiftet til noe litt mer behagelige klær og pakket hver vår lille bag med badetøy og det som hører til. Kjørte bort til Pirbadet og var der til vi ble sultne. Vi badet, Morten tok sklier og stupte, vi lå i boblebadet og bare koste oss. Etter 3 timer dro vi tilbake til hotellet for å fikse oss for middag. Tok på oss litt finere klær og gikk bort til Peppes Pizza. Vi spiste en slags middag og gikk videre til en koselig Pub som het Lille London, der satt vi i rundt en time og koste oss med Dahls Pils og San Fransisco. Så gikk vi tilbake på hotellet og sovnet nesten med en gang.


 

Tirsdag 23. sto vi opp kl 08.00 for å kle på oss og gå ned i cateèn til hotellet og spise en bedre frokost. Det var fint vær så vi kledde på oss tur-klær og gikk bort til kaia for å ta ferge over til Munkholmen. Der fikk vi guidet omvisning og lærte litt om både Trondheim og Munkholmen’s historie. Anbefales til alle som skal til Trondheim som ikke har vært der. 

Etter vi var ferdig der gikk vi til Nidarosdomen. Der var vi rundt en time siden Morten aldri har vært i Trondheim før så kjøpte jeg billetter så han fikk se hvordan det så ut inne i kirken også. Når vi syntes vi hadde sett alt der også, så gikk vi videre til “gamle byen” der tok vi en liten lunsj. Vet ikke om man kan kalle kanelbolle/kanelsnurrer og milkshake lunsj, men koselig og godt var det jo:)


Vi gikk tilbake til hotellet bestilte bord på Egon til kl.18:30 og drosje til kl. 18.00, og slappet av på soverommet med å se på TV, dusje og kle på oss. Fikset oss litt, gikk ut og ventet på drosjen og dro til Egon tårnet. Siden vi hadde bestilt bord så fikk sette oss med en gang. Vi kunne nyte utsikten over hele Trondheim og spise kjempe god mat, vi spiste til og med dessert siden vi kunne og ville. Vi hadde jo så god tid. Etter alt for mye mat og alt for mye dessert dro vi tilbake til hotellet for å slappe av og legge oss. Vi lå i et par timer og bare koste oss, snakket og lo alt for mye med et par øl på hotellrommet.. før vi begge sovnet.


Dette er fra Egontårnet, 74m over bakken. Selv 2 stk med høydeskrekk koste seg der oppe. Så hvis du aldri har vært der så er det også til å anbefale.

Onsdag 24. sto vi også opp kl. 08.00. i dag skulle vi også spise en bedre frokost i Kafeèn til hotellet. Før vi gikk opp på hotellrommet og pakket trillekoffertene for så å sjekket ut av hotellet. Morten hentet bilen og satt koffertene inne i bilen før vi dro hjemover. Neste stopp Røros.Vi ankom Røros rundt 13:00 og gikk rundt der i bort i mot 30-40 minutter før vi dro videre til Tynset. Der måtte vi ha tissepause og stikke innom butikk etter litt drikke og litt mat til turen videre.Etter noen timer til med kjøring og utrolig fine omgivelser ankom vi Rendalen, der skulle vi vente på Svigerfar(Jan Arne) og “ste-svigermor”(Ingvild). De har Campingvogn der og siden det er langhelg dro de oppover dit på onsdag. Vi ventet på dem i Rendalen hos broren til Ingvild. Kjempe koselige folk med en søt hund kalt Charlie. Tok ingen bilder her da mobilen min og kameraet lå igjen i bilen. Etter et par timer, omvisning og noen kaffekopper senere
 dro vi hjemover. Vi stoppet for å spiste middag på Elverum, før siste stykket hjem igjen. 

Klokken 23:30 var vi endelig hjemme igjen.. Nå merker jeg at “borte er bra, men hjemme best”. Vi orket ikke så mye mer den kvelden så vi fant sengen ganske fort..

Tusen takk til min kjære for en fantastisk fin, koselig, slitsom, lang, lærerik og morsom tur som jeg ikke kommer til å glemme med det første. Håper vi kan gjenta det om ikke alt for lenge.

 

 

M. Victoria S.

 

 

 

#blogg #hverdag #mai #sommer #torsdag #fredag #mat #trondheim #helg

 
 

Spontan Oslo Weekend

Hei alle sammen.

For noen av dere som bor i Oslo er ikke dette noe spesielt, men for meg som stort sett er i Oslo for bare korte ærender så tok samboeren min og jeg en spontan-tur til Oslo. Vi dro sent Lørdag kveld og ringte hoteller for å høre om de hadde noe ledig. Etter noen få samtaler fikk vi et ledig rom med King size bed på Plaza Hotel. Vi fikk rom 2329, og det betød 29. etasje… Vi er to med høydeskrekk delux så det var jo et mareritt å komme til et høy standar hotell, midt på natten og ta en heis (som gikk greit fort) opp 29 etasjer, men skal ikke klage for vi STORkoste oss mer enn noen gang, med god mat, supergod STOR seng, sightsing og mye mer. Og for en utsikt.. Vi bestemte oss for å se byen når vi først var i Oslo, så vi gikk fra hotellet, til slottet, der ble vi noen minutter før vi gikk til Aker brygge for å spise litt lunsj, vi gikk videre siden det begynnte å gå mot middastid. Vi gikk til Friday’s og spiste en alt for god middag, tok noen drinker og gikk videre.

Vi gikk til Oslo S, og til Operaen bare for å ha gjort det. Det begynte å gå mot kvelden så gikk tilbake til hotellet for å dusje og skifte til kveldsantrekk og dra på byen. Ble bare ett glass vær på Aker Brygge før vi tok en taxi tilbake til hotellet. Siste dagen spiste vi bare en god frokost før vi dro hjem igjen.

 Nå sitter vi å planlegger neste tur. Hvor den går kommer i morgendagens innlegg.

Tusen takk for turen til min kjære like spontane Morten. Gleder meg syyykt til neste.

Har du vært på noen turer du setter ekstra stor pris på selv om du ikke har gjort så mye eller vært med noen spesielle? Har du noen tips om hotell eller steder i Norge man kan dra for å “se Norge” og slappe av/kose seg? Legg gjerne igjen en komentar.

 

 

M. Victoria S.

 

 

 

 

#hverdag #reise #mandag #blogg #mai #natur